Kazerne-gate: GroenLinks eist betere berekeningen en stelt weer Kamervragen

DOORN - GroenLinks trekt opnieuw aan de bel bij staatssecretaris Barbara Visser van Defensie over de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen. De partij wil weten wat de exacte kosten zijn als het plan wordt geschrapt óf uitgevoerd.
De kazerne moet over enkele jaren verhuizen van de Utrechtse Heuvelrug naar Zeeland, maar veel mariniers zijn daar niet blij mee. Ook enkele topmensen uit de defensie-sector zijn tegen. Eerder liet staatssecretaris Visser weten dat annulering van het besluit waarschijnlijk tientallen miljoenen euro's kost.

BIERVILTJESBEREKENING

"Ik wil precieze cijfers van het ministerie", zegt Kamerlid Isabelle Diks. "En niet alleen over wat annulering kost, maar ook wat het kost om met de huidige plannen door te gaan. We kunnen in de Tweede Kamer het debat over de bouw van een kazerne niet voeren op basis van op bierviltjes berekende schattingen."

BEIDE PLANNEN UITVOEREN

Ook wil de oppositiepartij weten wat de mogelijkheden zijn om de kazerne in Doorn te behouden en alsnog een complex in Vlissingen te bouwen. 17 mei spreekt de Kamercommissie Defensie met de mariniers over hun zorgen.
RTV Utrecht heeft een tijdlijn gemaakt over het langslepende verhuisdossier. Die is hier te lezen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.