Boete Utrecht in OVast-zaak weg te strepen tegen schulden Oostveen

UTRECHT - Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft geoordeeld dat de gemeente Utrecht een boete van 2,7 miljoen euro moet betalen voor het tegenwerken van de in maart overleden projectontwikkelaar Wim Oostveen. Het gerechtshof bevestigt daarmee een eerdere uitspraak van een lagere rechter, waar de gemeente tegen in beroep ging.
Het hof heeft ook geoordeeld dat de erven Oostveen op hun beurt een lening moet aflossen van circa 1,8 miljoen euro. Daar komen nog rente en kosten bij. Via een andere bv heeft Ovast, het bedrijf van Oostveen, ook nog verplichtingen uit grondtransacties.
Het oordeel is een tussenvonnis in een zaak die zich al jaren voortsleept. De zaak gaat onder meer over grond in Leidsche Rijn, waarop Oostveen huizen wilde bouwen. Oostveen was lang ontevreden over het optreden van diverse wethouders en ambtenaren. Hij vond dat de politiek niet naar burgers en ondernemers wilde luisteren. Dat was een van de redenen voor Oostveen om een politiek partij op te richten. Met Stadsbelang Utrecht heeft hij uiteindelijk voor zich zelf een raadszetel veroverd.
De verwachting is dat er aan het einde van dit jaar een definitieve uitspraak komt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.