Caféhouder verbouwereerd na beschieting: "Veenendaal is een doodnormale stad"

Politieonderzoek bij Het Dak van de Markt.
Politieonderzoek bij Het Dak van de Markt. © Michiel van Beers
VEENENDAAL - In het centrum van Veenendaal is vannacht een schietpartij geweest. In de ruiten van café Het Dak van de Markt zitten meerdere kogelgaten. "Veenendaal is een doodnormale stad en wij zijn een doodnormaal feestcafé. We hebben nooit ellende of akkefietjes", zegt eigenaar Sytse Tamminga.
De politie deed de hele dag onderzoek bij de zaak en dat trok veel bekijks van nieuwsgierige omstanders. In de ruiten zitten negen kogelgaten. Agenten hebben op straat dertien plekken gemarkeerd, daar liggen hulzen van kogels. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.
ZWAAR WAPEN
Een agent heeft tegen een verslaggever verteld dat mogelijk met een machinegeweer is geschoten omdat de kogels op één lijn zitten en de hulzen klein zijn. Van de dader(s) ontbreekt vooralsnog ieder spoor.
WIE DOET DIT
Eigenaar Sytse Tamminga heeft totaal geen idee wie de dader zou kunnen zijn. "Dat is iets waar ik de hele dag m'n hoofd over breek. Er gebeurt wel eens wat, maar nooit iets waar dit soort geweld uit voort zou kunnen komen."
INFORMATIEAVOND
Wanneer Het Dak van de Markt weer open gaat is nog onduidelijk. "Zoals ik er nu naar kijk morgen niet. Ik ga een informatieavond organiseren voor vaste klanten. Ik kan me voorstellen dat mijn publiek ook erg geschrokken is. Ik wil hen de antwoorden geven die ik heb."
Het motief voor de schietpartij is ook bij de politie nog onduidelijk. Agenten deden vandaag onderzoek in en om de zaak. De politie hoopt dat getuigen iets hebben gezien. Mensen met info kunnen bellen naar 0900-8844.
Politieonderzoek bij Het Dak van de Markt.
Politieonderzoek bij Het Dak van de Markt. © Maarten Bochane

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.