Ondanks positieve cijfers, toch ontslagen bij distributiecentrum Bijenkorf in Woerden

© Woerden TV
WOERDEN - Ondanks de positieve cijfers houdt De Bijenkorf vast aan het eerdere plan om 143 medewerkers van het distributiecentrum in Woerden te ontslaan.
Vandaag presenteerde De Bijenkorf haar cijfers. Voor het vijfde jaar op rij ziet het warenhuis de omzet stijgen. Vorig jaar namen de verkopen met 12 procent toe, terwijl de markt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek als geheel 3 procent groeide.
Maar de groei betekent niks voor de medewerkers van het distributiecentrum in Woerden. Eerder kondigde De Bijenkorf al aan zijn huidige twee distributiecentra samen te voegen tot één magazijn, dat vervolgens wordt uitbesteed aan een externe partij. Daardoor verdwijnt het distributiecentrum in Woerden en verliezen 143 medewerkers hun baan.

GRATIS VERZENDEN

De Bijenkorf heeft in 2017 fors geïnvesteerd in winkels en internet. Enkele grote projecten waren nieuwe cosmetica-afdelingen in Rotterdam en Utrecht. De omzet van de fysieke winkels nam toe met 8 procent, de webshop groeide met 32 procent. Laatst genoemde stijging zou volgens het bedrijf vooral te danken zijn aan de introductie van gratis verzenden in Nederland en België.
De operationele winst voor afschrijvingen steeg met 8 procent tot 38,7 miljoen euro. Wat het bedrijf netto overhield, wil De Bijenkorf niet zeggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.