Bart C. krijgt 20 maanden cel en TBS voor ontucht met kinderen

DE BILT/UTRECHT - De rechter heeft Bart C. tot 20 maanden cel en TBS met voorwaarden veroordeeld. De 27-jarige Utrechter heeft zich als pedagogisch medewerker van de buitenschoolse opvang Partou in De Bilt schuldig, gemaakt aan ontucht met zeven jonge meisjes.
Bart C. mag ook niet meer in gemeente De Bilt komen. Contact met de families van de kinderen waarmee hij ontucht pleegde, en contact met minderjarigen, is hem verboden. Daarnaast moet C. in totaal 10.000,- aan schadevergoedingen betalen. Zowel de verdachte als zijn advocaat waren niet bij de uitspraak aanwezig.
Eerder gaf C. al toe dat de meisjes seksuele handelingen bij hem liet verrichten. Zij moesten hem betasten en in zijn geslachtsdeel trappen. Hij zou handelen vanuit een fetisj. De rechtbank oordeelde dat C. de lichamelijke en geestelijke integriteit van de kinderen ernstig heeft geschonden en rekent hem dat zwaar aan.
De voormalig medewerker van het kinderdagverblijf is veroordeeld voor het plegen van ontucht met zeven jonge meisjes. Van de verdenking van het tonen van zijn geslachtsdeel aan een achtste slachtoffer werd C. vrijgesproken.
Deskundigen stellen vast dat C. een masochistische stoornis heeft. "Een pedofiele stoornis kan niet worden geconcludeerd. Wel zijn pedofiele gedragingen gepleegd. Weinig oog voor wat hij kinderen aandeed. Ook trekken autisme", tweet RTV Utrecht verslaggever Peter Huting via @HutingPeter

EERDERE EIS

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden
en een tbs-behandeling. C. gaf tijdens deze rechtszaak toe dat hij meerdere meisjes seksueel had misbruikt. Hij zou last hebben van "een vreemde fetisj" en liet daarom kinderen in zijn kruis schoppen. Soms zou hij de meisjes ook zijn geslachtsdeel hebben laten aanraken en zou hij zichzelf tijdens die gelegenheid bevredigen. Andere kinderen keken toe. Hij zei zijn slachtoffers dat ze thuis niets mochten vertellen aan hun ouders.
Het misbruik vond plaats in het gebouw van Partou, in de kleedkamer van FC De Bilt en in de bosjes tijdens het buitenspelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.