Jaar cel geëist voor neersteken en slaan moeder

UTRECHT - Een 33-jarige man heeft vandaag een celstraf van een jaar tegen zich horen eisen voor een poging tot doodslag op zijn eigen moeder, vorig jaar oktober in Utrecht. Het slachtoffer hield twee gebroken ribben en diepe snijwonden aan de mishandeling over.
De man uit Emmeloord zou zijn moeder met een stuk glas in haar hoofd en handen hebben gestoken, en haar hard tegen het gezicht en lijf hebben geslagen. De buren belden de politie omdat ze gegil hoorden, "alsof er iemand werd doodgemaakt". Als de politie ter plaatse komt zit de vrouw in elkaar gezakt in de keuken, overal liggen bloed en scherven. De agenten volgen het bloedspoor naar buiten en weten de man later die dag aan te houden.

BEKENTENIS

De verdachte heeft de ruzie en het slaan bekend, maar geeft aan zich de details niet te kunnen herinneren. Hij kampt met verschillende stoornissen: schizofrenie, paranoïde trekken, depressie, aanpassingsstoornis, middelengebruik.
De officier van justitie eist een celstraf van 12 maanden met daarnaast tbs met voorwaarden. Daarbij gaat het om klinische behandeling, reclasseringstoezicht en een contactverbod met de moeder. De advocaat van de verdachte acht poging tot doodslag niet bewezen en houdt het op mishandeling. Volgens de advocaat is 192 dagen cel voldoende, net zolang als de man nu heeft vastgezeten.
De uitspraak is over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.