RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FNV: staking streekvervoer een succes

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - De staking in het stads- en streekvervoer was volgens vakbond FNV een succes. De werkgevers betwistten dat. Vandaag en gisteren lagen grote delen van het streekvervoer plat, aldus de bonden. De werkgevers benadrukten dat bijvoorbeeld in Utrecht slechts 20 procent van de buschauffeurs het werk neerlegden en belangrijke bestemmingen als Schiphol en Eindhoven Airport goed bereikbaar waren met de bus.

Een deel van de stakende buschauffeurs was dinsdag te vinden op het Malieveld in Den Haag bij de manifestatie voor de Dag van de Arbeid. De bonden en werkgevers hebben nog steeds geen akkoord over een nieuwe cao. De chauffeurs geloven niet dat de werkgevers echt iets gaan doen aan de werkdruk.

Daarom komen er vanaf volgende week dinsdag estafettestakingen als de werkgevers niet over de brug komen. De acties zullen beginnen bij het stadsvervoer Utrecht, Arnhem/Nijmegen en het streekvervoer in Twente. De werkgevers lieten weten zich te "herbezinnen hoe we verder gaan in deze onderhandelingen".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -