Enorme ravage en hele dag geen treinen door gesprongen waterleiding bij station Rhenen

RHENEN - Door een gesprongen waterleiding is er geen treinverkeer mogelijk bij station Rhenen. Het water uit de kapotte leiding is met een flinke kracht over het station gestroomd en heeft de rails bedolven onder een enorme laag zand. Ook is ballast weggespoeld. De NS verwacht dat op z'n vroegst morgen om 10.30 uur de eerste treinen weer kunnen rijden.
"Het is een enorme ravage", zegt verslaggeefster Lisanne Rutgers. "Er is zoveel zand weggespoeld dat je op sommige stukken onder het spoor door kunt kijken." Op de plek van de waterleiding is een enorme krater zichtbaar. Alle aarde is van daar naar het lager gelegen perron en spoor gespoeld.

STATION ONVEILIG DOOR VERZAKKINGEN

Volgens een woordvoerder van ProRail zijn delen van het perron en een trap verzakt. Ook is het spoor onstabiel geworden doordat de grond onder de rails op sommige stukken is weggespoeld. Daarnaast zijn meerdere bomen omgevallen.
Het station is daardoor voorlopig niet te gebruiken. Een aannemer is nu met ProRail ter plaatse om de situatie in beeld te brengen en alle schade te herstellen. Pas als zeker is dat alles veilig is, kan het station weer open.

HELE DAG GEEN TREINEN

ProRail verwacht dat er vandaag geen treinen meer kunnen rijden op het traject. Er worden voorlopig bussen ingezet tussen Veenendaal Centrum en Rhenen.
Reizigers moeten er rekening mee houden dat hun reis langer duur. De extra reistijd kan oplopen tot zestig minuten.

KASTANJELAAN

Volgens Vitens is er geen duidelijke verklaring voor de problemen. De leiding zou spontaan gesprongen zijn.
Zo'n honderd mensen in en rond de Kastanjelaan in Rhenen zaten daardoor zonder water. Het lek is inmiddels gedicht.

ProRail over de problemen op het spoor bij Rhenen
Het water stroomde met een flinke kracht over het station

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.