Verhaal over kort geding Crimineel Utrecht vol onverwachte wendingen

UTRECHT - Het verhaal rond een kort geding over het boek Crimineel Utrecht heeft even vreemde vormen aangenomen als de kleurrijke criminele geschiedenissen die in het boek beschreven staan. Na vele onverwachte wendingen blijkt het kort geding niet door te gaan.
In het boek van schrijvers Daniel M. van Doorn en Evert van der Zouw wordt Duco Keulen in verband gebracht met de verkoop van vervalste kunstwerken. De Utrechter pikte dat niet en liet dit weekend weten naar de rechter te stappen voor een kort geding.
Deze week meldde Keulen dat er een schikking was getroffen. De uitgeverij had volgens Keulen beloofd het boek uit de handel te nemen en een bedrag te gaan schenken aan het goede doel. Dat persbericht leek echter iets te snel verstuurd want vanochtend meldde Keulen vanaf Curaçao opeens dat het kort geding toch doorging: "Wij hebben ons best gedaan om te bemiddelen en het leek allemaal rond te zijn. Maar dat is niet zo."
Rond 13.30 uur kwam de Rechtbank Midden-Nederland met de laatste plottwist: het kort geding was van de baan. Gevraagd naar een reactie liet schrijver Evert van der Zouw weten dat er tot 12.00 uur geen schikking was, en daarna wél. De schrijvers gaan nu werken aan een nieuwe versie voor een tweede druk. Het boek is namelijk uitverkocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.