RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Facelift' van Voorstraat in Vianen gestart: eerste schop in de grond

VIANEN - Het meest karakteristieke straatje van Vianen gaat vanaf vandaag op de schop. De Voorstraat krijgt na dertig jaar discussie nu eindelijk een make-over, met als belangrijkste doel om de winkelstraat wat gezelliger te maken.

In de plannen is er meer ruimte voor terrasjes, groen en is de auto straks te gast. Maar voor het zover is, moet er nog wel even flink verbouwd worden. "En dat zal tot hinder leiden", vertelt Dick Barelds van de ondernemersvereniging. "Maar we hebben er samen met de projectgroep voor gezorgd dat de bouw in fases gebeurt, zodat we altijd rekening kunnen houden met bereikbaarheid en parkeren."


EVENEMENTEN

Ook wil de vereniging er graag een beetje vaart achter. "Het is een van onze voorwaarden dat geplande evenementen, zoals de jaarlijkse paardenmarkt in oktober, gewoon door kunnen gaan. Daarna start het winterseizoen ook, dus dan moet de Voorstaat wat ons betreft weer maximaal bereikbaar zijn."

De winkelstraat in de stad was rommelig en er stonden veel panden leeg. Met de nieuwe plannen moet er wat meer sfeer komen, zonder dat het karakter eruit gaat. "Als je kijkt naar het ontwerp, dan is er juist veel nadruk op gelegd om dat te behouden", aldus Barelds. "Als mensen wat willen veranderen aan hun gevel, krijgen ze daar subsidie voor. Het moet straks wel allemaal bij het straatbeeld passen!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -