Tieners als adviseurs aan de slag bij Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - De meeste jongeren werken achter de kassa, in de horeca of als babysitter, maar de drie tieners Else, Janna en Lies pakken het grootser aan. Zij gaan aan de slag als junior-adviseurs voor de gemeente Stichtse Vecht. De komende drie maanden werken ze voor acht uur in de week aan allerlei adviesklussen.
De gemeente wil op deze manier de jonge generatie bij het beleid betrekken. "Als organisatie willen wij onze inwoners en ondernemers optimaal kunnen bedienen", aldus gemeentesecretaris Annette van Hussel. "Wij geloven dat we om dat te bereiken, een zo divers mogelijk personeelsbestand moeten hebben."

'GENOEG TE DOEN'

De drie junior-adviseurs leggen hun focus vooral op dienstverlening en beleidsontwikkeling. "Als eerste klus gaan we adviseren over hoe tieners slim met geld kunnen omgaan om te voorkomen dat ze in financiële problemen komen", vertellen de tieners. "Andere klussen gaan bijvoorbeeld over de ondersteuning van jonge mantelzorgers, over de vraag hoe je jongeren op gezond gewicht brengt en hoe je speelplekken voor jongeren 12+ inricht. Genoeg te doen dus!"
Na de proefperiode worden de ervaringen geëvalueerd. Bij een positieve uitkomst zal de gemeente structurele 'bijbanen' gaan ontwikkelen voor scholieren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.