Bloemen gelegd op plek waar Amersfoortse rij-instructeur om het leven kwam

PROVINCIE UTRECHT/AMERSFOORT - In Bussum zijn vanmorgen bloemen gelegd voor de rij-instructeur uit Amersfoort die gisteren om het leven kwam. De bloemen liggen bij de spoorwegovergang waar een trein op de lesauto van de Amersfoorter botste.
Veel mensen die hun medeleven komen betuigen, kunnen nog steeds niet bevatten wat er is gebeurd, schrijft NH Nieuws. Het is nog altijd niet duidelijk waardoor de auto stil kwam te staan op de overweg. Onderzoek moet daar meer over duidelijk maken.
De 18-jarige cursiste die op het moment van het ongeluk rijles had, kon op tijd uit de auto komen en bleef ongedeerd. Ook de 140 passagiers in de trein raakten niet gewond.

COLLEGA'S SCHIETEN TE HULP

De 66-jarige rij-instructeur die omkwam bij het ongeluk had een eigen rijschool in Amersfoort. Daarvoor werkte hij jarenlang voor Jan ter Beek Verkeersopleidingen in Bussum.
Collega's van de man schieten spontaan te hulp. Meerdere rijschoolhouders werken samen om waar nodig bij te springen. Zo willen ze leerlingen van de man opvangen en examens overnemen.

VERDIEPING SPOORLIJN

Naar aanleiding van het tragische ongeluk, worden veel vragen gesteld over de veiligheid van de spoorlijn die dwars door het dorp loopt. In het verleden is ook al gesproken over het verdiepen van de spoorlijn, maar die plannen sneuvelden vanwege de hoge kosten.
Jan Kwekkeboom, raadslid van Goois Democratisch Platform, vindt dat er opnieuw gesproken moet worden over de verdieping van de spoorlijn. "De ingrediënten dat het vaker fout gaat zijn hier gewoon simpelweg aanwezig", zegt hij tegen NH Nieuws.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.