Straf voor illegale handel in slaapmiddelen en pijnstillers in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Een man (58) en een vrouw (35) zijn door de rechter veroordeeld omdat ze zich schuldig hebben gemaakt aan illegale medicijnhandel. Het voormalige stel verkocht slaapmiddelen en pijnstillers en verdiende daar zo'n 35.000 euro mee.
Ze krijgen een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een taakstraf van 160 uur. Ze moeten het verdiende geld terugbetalen aan de Staat. De straf valt lager uit dan gewoonlijk omdat de twee een minderjarig kind hebben waarvoor gezorgd moet worden.
Het stel runde de medicijnhandel vanuit Nieuwegein, inmiddels wonen ze in Rotterdam. Bij een doorzoeking van hun woning werden honderden doosjes slaappillen aangetroffen. "Een verkeerde inname, zonder diagnose door een arts, kan fatale gevolgen hebben", aldus de officier van justitie. Ook kunnen de medicijnen verslavend zijn.
Jet Hoogendijk, hoofdofficier van justitie, vertelde eerder in RTV Utrecht-programma UVandaag dat medicijnenhandel steeds vaker voorkomt. Eerder werden een 26-jarige vrouw uit IJsselstein en haar vader veroordeeld tot celstraffen omdat ze een clandestiene pillenfabriek runden. In Amersfoort werden een paar weken geleden afgedankte medicijnen gevonden die bij een afvalverwerkingsbedrijf achterover waren gedrukt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.