Coalitie rond in Zeist, VVD en LDIJ hebben meer tijd nodig in IJsselstein

ZEIST - Voor Zeistenaren is het duidelijk hoe het politieke landschap in hun gemeente er de komende vier jaar uit gaat zien. VVD, GroenLinks, CDA en ChristenUnie-SGP hebben een akkoord gesloten en gaan een coalitie vormen.
De wethouderkandidaten zijn Sander Jansen voor de VVD, Laura Hoogstraten voor GroenLinks, Marcel Fluitman voor het CDA en Wouter Catsburg voor de ChristenUnie-SGP. In de vergadering van 22 mei zal de gemeenteraad een besluit nemen over de benoeming van de kandidaten.
De partijen willen hun inwoners betrekken bij het politieke proces en willen daarom ook een inwonersakkoord op laten stellen. Volgens de gemeente is voor zover bekend nog nooit eerder zo'n akkoord gesloten in Nederland.
De coalitie hoopt dat inwoners van zich laten horen en hun mening geven. Daarom is er donderdag 3 mei een speciale bijeenkomst georganiseerd waarbij dit onder meer wordt besproken.

IJSSELSTEIN

In IJsselstein was het nieuwe college klaar om geïnstalleerd te worden. Maar dat moment wordt toch nog even uitgesteld naar donderdag 7 juni.
De zoektocht naar geschikte wethouders duurt langer dan verwacht. Ook willen de VVD en LDIJ de tijd nemen om in gesprek te gaan met maatschappelijke organisaties, belanghebbenden en de ambtelijke organisatie om de huidige stand van zaken in de gemeente goed in kaart te brengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.