Politie zoekt kopschopper Veenendaal: oogkas verbrijzeld en schedelfractuur

VEENENDAAL - De politie is nog altijd op zoek naar de dader van een gruwelijke mishandeling tijdens een uitgaansnacht in Veenendaal. De 22-jarige Nico werd zo ernstig toegetakeld dat hij zijn oogkassen verbrijzelde. Ook liep hij een gebroken neus, een schedelbasisfractuur en een hersenbeschadiging op.
Het gebeurde allemaal in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 augustus. Nico was in een café op de Markt geweest toen hij in z'n eentje naar huis liep. Toen hij langs de C&A liep kreeg hij een woordenwisseling met een jongen op straat.

ZWART GAT

"Wat er gebeurd is, is een zwart gat", vertelt Nico maanden later aan Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht. "Ik weet alleen dat ik enige tijd later weer op m'n benen stond met twee dames om me heen, hevig bloedend." Hij doet zijn verhaal, maar wil niet met zijn gehavende gezicht in beeld.

BEWUSTELOOS

Volgens getuigen heeft de nog spoorloze dader hem een keiharde klap in zijn gezicht gegeven. Toen Nico bewusteloos op de grond viel, gaf de jongen hem nog enkele schoppen in zijn gezicht.

GEZICHT IN PUIN

Nico werd opgelapt door omstanders. Hij had niet precies door hoe ernstig de situatie was en besloot naar huis te gaan om te slapen. Pas de volgende dag bleek dat hij zwaargewond was. Er zijn foto's van zijn ernstig toegetakelde gezicht, maar omdat die zo schokkend zijn heeft Bureau Hengeveld die alleen op klein formaat getoond.
De afgrijselijke mishandeling is inmiddels alweer zo'n negen maanden geleden gebeurd. Toch ondervindt Nico nog altijd de gevolgen ervan. Zo kan hij amper nog ruiken en proeven. "Een avondje uit eten is niet speciaal meer."

SPOORLOOS

De politie is nog altijd druk op zoek naar de dader. Ondanks dat er getuigen waren is de identiteit van de kopschopper nog niet bekend. Er zijn camerabeelden, maar daarop is de jongen maar moeilijk te herkennen. Toch laat de politie de beelden zien, in de hoop dat iemand extra info heeft.
Op de beelden is ook te zien dat de dader kort voor de mishandeling zwaait naar twee meisjes die langsfietsen. De politie is ook naar hen op zoek.

SIGNALEMENT

Er is een beperkt signalement van de dader. Hij heeft een blanke huidskleur, kort donker haar en een normaal postuur. Tijdens de mishandeling droeg hij een donkere jas en een lichte broek. Mensen met tips kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

Nico: "Ik kan niet meer ruiken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.