Instellingen

Veenendaals café week dicht na schietpartij

© Michiel van Beers
VEENENDAAL - Café Het Dak van de Markt in Veenendaal is voor een week gesloten. Dat heeft burgemeester Piet Zoon vandaag bepaald, naar aanleiding van de schietpartij van gisternacht.
In de ruiten van café Het Dak van de Markt werden gisteren negen kogelgaten aangetroffen. De politie deed de hele dag onderzoek bij de zaak en dat trok veel bekijks van nieuwsgierige omstanders. Agenten markeerden op straat nog eens dertien plekken, daar lagen hulzen van kogels. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.
De burgemeester heeft de beslissing genomen op advies van de politie en in overleg met caféhouder Sytse Tamminga. De periode van een week is volgens de politie noodzakelijk om helderheid te krijgen over de toedracht van de schietpartij. Bovendien wordt zo het onderzoek niet vertraagd. "Onze intentie is dat er zo snel mogelijk duidelijkheid is", aldus Zoon. "Dit is geen maatregel om de ondernemer dwars te zitten. Zodra het kan, zal Het Dak van de Markt weer open zijn."
Tamminga heeft begrip voor de sluiting. "Ik had gisteren zelf ook al besloten om vandaag gesloten te zijn. We willen een veilige gelegenheid zijn om uit te gaan en als een tijdelijke sluiting nodig is, dan is dat zo."
© Maarten Bochane

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.