Burgemeester Witteman moet immunotherapie staken

STICHTSE VECHT - Burgemeester Marc Witteman moet stoppen met zijn immunotherapie. De ernstig zieke burgemeester van Stichtse Vecht bracht dat nieuws vanmiddag via social media naar buiten.
Witteman laat op Facebook weten nog een laatste poging te doen door aan een nieuw type behandeling in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis deel te nemen. "De vervolgbehandeling is een strohalmpje, dat hopelijk het ziekteproces iets kan vertragen. Genezen kan ik niet meer", vertelt de burgemeester. "Als de nieuwe therapie helpt, kan het volgens mijn arts extra tijd geven. Daar moet ik het voorlopig even mee doen."
De burgemeester vertelt dat hij afgelopen week een gesprek met zijn arts over het verloop van zijn kanker had. Uit scans bleek dat de tumor kleiner was geworden, maar dat de uitzaaiingen in zijn mijn lichaam flink waren toegenomen. De immunotherapie moest daarom worden gestaakt. "Dat was een klap in mijn gezicht, omdat het resultaat van de immunotherapie mij tot nu toe nog enige hoop had gegeven."
De 57-jarige PvdA-politicus maakte in mei vorig jaar bekend dat hij ongeneeslijke longkanker heeft. Op Facebook post de burgemeester sindsdien regelmatig over het verloop van zijn ziekte.
Ondanks het slechte nieuws is Witteman niet van plan zijn werkzaamheden neer te leggen. "Langzaam sloopt de ziekte mijn lichaam en krijg ik daar meer last van. Toch voel ik me op dit moment nog fit genoeg om het werk wat ik doe, nog steeds goed te doen", legt hij in zijn post uit. De burgemeester voelt zich daarbij gesteund door het college en de raad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.