Straks twee Tienhovens in Utrecht: "Tienhoven aan de Lek moet het voortaan zijn"

TIENHOVEN - De provincie Utrecht telt volgend jaar twee dorpen met de naam Tienhoven. Door de fusie van Zederik, Leerdam en Vianen krijgt de provincie er dorpen en stadjes bij. Eén van die dorpen is Tienhoven in Zederik en dat maakt de verwarring met Tienhoven in Stichtse Vecht alleen maar groter.
Het CDA Zederik wil daarom dat 'hun' Tienhoven voortaan Tienhoven aan de Lek gaat heten. "Het probleem was al een paar keer naar voren gebracht door een aantal inwoners", zegt fractievoorzitter Maria de Jong-Middelkoop van de partij. "Toen het idee binnen het CDA werd geopperd om de naam te veranderen in Tienhoven aan de Lek was iedereen eigenlijk gelijk enthousiast."

CAMPING DE KOEKOEK

Voor camping de Koekoek in het Zederikse Tienhoven is die naam niet nieuw. Zij gebruiken Tienhoven aan de Lek al tientallen jaren. "Mijn schoonouders zijn er ooit mee begonnen om wat meer duidelijkheid te scheppen", zegt campingeigenaar Monique van Blaricom.
Het komt volgens haar per jaar wel een stuk of dertig keer voor dat mensen bij het verkeerde adres staan. "Dan bellen ze op en zeggen ze waar ze staan en dan weten wij al dat ze verkeerd staan." Van Blaricom vindt de naamsverandering voor het hele dorp een goed idee. "Het is vooral grappig omdat wij die naam al jaren voeren, dat ineens iedereen die naam gaat gebruiken. Dan zijn wij toch wel de voorlopers."
Volgens campinggast Lenie van der Pluijm van der Stek kan het niet anders dan dat de naam wordt aangepast "Nu zeg je er altijd Zuid-Holland bij, maar dat kan straks niet. Dus dan zal dit toch Tienhoven aan de Lek moeten zijn."

MEEDENKEN

Maria de Jong-Middelkoop hoopt dat mensen willen meedenken over een nieuwe naam voor de gemeente Tienhoven. "Wellicht op een bewonersavond dat we er over kunnen praten. En dat er naast het idee Tienhoven aan de Lek ook andere ideeën ingebracht mogen worden."

Utrecht kent straks twee Tienhoven's

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.