RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Sympathiek initiatief: vrouwen breien vrijwillig borstprotheses

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Gebreide borstprotheses worden steeds populairder. Het netwerk 'Knittedknockers' heeft er de afgelopen tijd veel vrijwilligers bij gekregen en ook in de provincie Utrecht doen veel vrouwen mee.

Lies Koster hoorde van het concept van een penvriendin in Amerika. Mensen die het leuk vinden om te breien bieden online de protheses aan aan vrouwen die borstkanker hebben (gehad) of die om andere reden geen borsten hebben.

Gratis, benadrukt Koster in de studio van UVandaag. "Oorspronkelijk zijn ze bedacht voor de eerste zes tot acht weken na een borstoperatie. Maar ze bevallen zo goed dat mensen er soms jaren mee doorgaan."

"In Nederland hebben we nu een heel netwerk van vrouwen die ze breien." De klanten zijn erg positief, zegt Koster. "Ze zeggen: 'Ik durf me nu weer in het openbaar te vertonen, anders ben ik zo scheef'."

Er worden zelfs protheses gemaakt waarmee gezwommen kan worden. Die zijn niet zoals de anderen van glanskatoen, maar van acryl.

'Knittedknockers' is nog op zoek naar vrouwen die het leuk vinden om vrijwillig mee te helpen breien. Aanmelden kan via de site van de organisatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht