Man bezoekt ex en wordt 'genadeloos afgerost'

IJSSELSTEIN - Een bloedige vechtpartij in een kraakpand in IJsselstein was vandaag onderwerp van gesprek in de rechtbank. Bij het relationele drama in januari raakten twee mannen ernstig gewond. Cheryl P. (25) en Dennis van K. (29) zaten vandaag in het beklaagdenbankje.
Cheryl en Dennis hebben een relatie en wonen samen in het kraakpand. Op een dag besluiten ze de ex-vriend van Cheryl uit te nodigen. Volgens het OM appt ze de man dat ze "weer in zijn armen wil liggen".

AFGEROST

Als de ex aanbelt gaat het vrijwel direct mis. De nieuwe vriend van Cheryl P. haalt een honkbalknuppel onder zijn trui vandaan en de nietsvermoedende bezoeker wordt genadeloos afgerost. Dat zijn althans de woorden van de advocaat van het slachtoffer. Uit noodweer haalt de ex een mes uit zijn zak. Daarmee steekt hij meerdere keren in op Dennis van K.

ANDER VERHAAL

Maar volgens Dennis van K. ging het die dag helemaal anders. Hij kent de ex van zijn vriendin helemaal niet, zegt hij. De ex is die bewuste dag in januari onder invloed van drugs en valt Van K. gelijk aan als hij de deur open doet. De knuppel komt pas veel later in het spel na een hevige worsteling. Van K. zegt dat hij het wapen alleen ter zelfverdediging heeft gebruikt.

VERHAAL OM

Het Openbaar Ministerie gelooft Cheryl P. en Dennis van K. niet. Ze zouden de ex naar hun huis hebben gelokt omdat ze hem ervan beschuldigen dat hij Cheryl in het verleden verkrachtte en mishandelde. Cheryl zou zich bovendien ook met de ruzie hebben bemoeid. Zij zou haar ex met de botte kant van een kleine bijl op zijn been hebben geslagen.

POGING DOODSLAG

Het OM beschuldigt Van K. van poging tot doodslag omdat hij het slachtoffer doelbewust op het hoofd sloeg. "Hij had hartstikke dood kunnen zijn", zegt de officier. Het OM eist 24 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Ook zou Van K. zich moeten laten opnemen om van zijn cannabisverslaving af te komen.
Tegen Cheryl P. eist het OM zes maanden cel waarvan twee voorwaardelijk. Zij zou verminderd toerekeningsvatbaar zijn vanwege een ernstige alcoholverslaving en een psychische stoornis.

TE HOGE STRAFEIS

De advocaten vinden de strafeis van het OM veel te hoog. Volgens hen is hooguit sprake van mishandeling en zou een straf ter hoogte van het voorarrest hoog genoeg zijn. Dan zou ook gelijk met behandeling en afkicken begonnen kunnen worden. De twee zitten al ruim drie maanden in hechtenis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.