Lili en Howick verliezen rechtszaak, maar toch weer nieuwe asielaanvraag

Vrienden en kennissen van de broer en zus protesteren in Amersfoort.
Vrienden en kennissen van de broer en zus protesteren in Amersfoort. © Koen Laureij
AMERSFOORT - De met uitzetting bedreigde kinderen Lili (12) en Howick (13) uit Amersfoort hebben opnieuw een rechtszaak verloren. De rechter heeft vandaag weer bepaald dat de Nederlandse overheid hen naar Armenië mag sturen.
Nidos spande lastminute een kort geding aan, schrijft NRC Handelsblad. Dat is de voogdij-instelling die het vertrek van de kinderen moet organiseren. Nidos betoogde dat hun uitzetting niet zorgvuldig genoeg geregeld kan worden, maar de rechter is het daarmee oneens.
Aanstaande maandag moeten de kinderen in het vliegtuig stappen, maar volgens de krant is de kans klein dat ze dat ook daadwerkelijk doen. Lili en Howick dienden namelijk na de gerechtelijke uitspraak meteen een zelfstandige asielaanvraag in, los van hun moeder. De uitspraak mogen ze in Nederland afwachten.
Daarmee gaat de soap rond de broer en zus weer verder. Vorig jaar voerden Amersfoortse klasgenoten en vrienden actie voor het lot van Lili en Howick. Ze zijn in Rusland geboren, maar Armenië is het geboorteland van hun moeder. De moeder is inmiddels uitgezet naar Armenië.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.