Radio Einstein aflevering 5: asielzoekers leren meer over 4 en 5 mei

UTRECHT - De vijfde uitzending van Radio Einstein gaat over een belangrijk en heel Nederlands onderwerp: de Dodenherdenking op 4 mei, en Bevrijdingsdag de dag erna. In de uitzending ontdekken de asielzoekers die elke aflevering maken wie er wordt herdacht op 4 mei, en waarom dit in Nederland zo belangrijk is. De uitzending valt te beluisteren via deze link.
Radio Einstein gaat over de persoonlijke verhalen van asielzoekers en wordt opgenomen in een tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers in de Utrechtse wijk Overvecht.
In 30 korte afleveringen komen de verhalen van asielzoekers aan bod. Ze spreken bijvoorbeeld over hun familie, maar ook over de alledaagse dingen die hen bezighouden.
Niet alleen bewoners van het asielzoekerscentrum kunnen deelnemen aan de uitzending, maar ook mensen uit de wijk. De uitzendingen zijn elke vrijdag te beluisteren.
Radio Einstein is een initiatief van Stut Theater, Theatergroep Vreemde Vos en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, Plan Einsteun en RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.