Zeeuwse bedrijven maken zich hard voor verhuizing marinierskazerne

DOORN - Tientallen Zeeuwse bedrijven en organisaties zouden bezig zijn met een brief aan de Tweede Kamer, waarin ze pleiten voor de komst van de marinierskazerne. Er is veel kritiek op de verhuizing uit Doorn, omdat veel Defensiepersoneel niet bereid is om naar Zeeland te verhuizen.
Volgens Omroep Zeeland gaat het om "grote bedrijven en instellingen in de industrie, onderwijs en gezondheidszorg in Zeeland". Tot nu toe willen de initiatiefnemers van de brief anoniem blijven, tot de brief volgende week klaar is.
De briefschrijvers vinden het belangrijk dat de marinierskazerne naar Vlissingen komt. Er zouden veel overheidsdiensten uit Zeeland zijn vertrokken, zoals de Belastingdienst en de rechtbank. De briefschrijvers hopen dat Zeeland met de marinierskazerne enkele overheidsbanen terugkrijgt.

KRITIEK

Zes jaar geleden viel de beslissing om de kazerne in Doorn te verlaten en te verruilen voor een nieuw onderkomen in Vlissingen. Er is echter erg veel kritiek op het plan. Uit een
onder het Korps Mariniers bleek eerder al dat het overgrote deel van de Korpsleden niet bereid is te verhuizen.
Onlangs sprak ook brigadegeneraal der Mariniers Jeff Mac Mootry zich uit tegen de verhuizing. Hij is bang dat ervaren Defensiepersoneel afhaakt.

TIJDLIJN

RTV Utrecht houdt een
bij met de belangrijkste ontwikkelingen over de aanstaande verhuizing van de marinierskazerne.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.