Prijswinnende Wijngaard in Zeist viert jubileum: "Het heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen"

© RTV Utrecht
ZEIST - Wijngaard Hoog Beek en Rooyen viert haar eerste lustrum. Al vijf jaar komt er wijn van de ranken. In die tijd zijn er 9 prijzen mee gewonnen, ook buiten de landsgrenzen.
"Het heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen", lacht Wim Verbeek. Vanaf het begin is hij erbij betrokken. De Rotary Club Zeist begon met de wijngaard, na een proeverij: "Iemand nam wijn uit Wageningen mee. En toen zeiden wij, als ze het daar kunnen: kunnen wij het ook!"
Jaren later wordt de wijn geroemd en is het een lopende machine. 50 vrijwilligers staan vrijdags en zaterdags tussen de druiven om alles piekfijn in orde te maken. Vorig jaar kwamen er zelfs 3000 bezoekers een kijkje nemen op de wijngaard.

FEEST

Zo'n 60 mensen vierden het succes vandaag op het landgoed. Na een rij speeches, is ook een boek gepresenteerd over de wijngaard. Daarnaast werd er natuurlijk geproefd van de frisse witte wijn.
"Het is super om je eigen wijn te drinken!", lacht één van de vrijwilligers. "Je leert van de wijn en hoe waardevol het is. En wat er allemaal gebeurt voordat de wijn in de fles zit. Dat is heel wat!"

BOSWACHTER

Boswachter Joris Hellevoort kreeg nog een eigen strook. Hij bedacht na de aanleg om nog eens 100 stokken te plaatsen. Joris hielp met het realiseren daarvan. Daarom heet een strook van de wijngaard nu 'Jorisstrook'. De boswachter vindt het "hartstikke leuk!".
Ons land telt in totaal zo'n 160 wijngaarden. Het geld wat verdiend wordt met de wijngaard in Zeist gaat terug naar de Rotary. En die club ondersteunt allerlei goede doelen.

Wijngaard in Zeist viert vijfjarig bestaan.
Boswachter Joris Hellevoort krijgt eigen wijnstrook.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.