Vluchtelingenwerk kampt met vrijwilligerstekort

UTRECHT - In Utrecht zijn ruim 300 vrijwilligers actief voor Vluchtelingwerk, maar dat zijn er niet genoeg. De stichting kampt met een tekort aan medewerkers en zou graag nieuwe collega's verwelkomen.
De vrijwilligers helpen vluchtelingen met praktische zaken, zoals het afsluiten van verzekeringen en het regelen van een uitkering. Denise Goossens is een van de vrijwilligers, zij zet zich sinds een aantal jaren in voor Vluchtelingenwerk. "Ik was in 2015 echt super bang voor Nederland, omdat er zoveel negativiteit was over vluchtelingen. Ik dacht: ik moet zelf wat gaan doen, want het lijkt de Tweede Wereldoorlog wel."
Goossens heeft nog een persoonlijke drijfveer. "Mijn opa is in de Eerste Wereldoorlog naar Nederland gevlucht. Als hij toen niet was opgevangen, was ik hier nu niet geweest."
Vluchtelingenwerk doet belangrijk werk, vindt Goossens. "Je moet vluchtelingen helpen, want anders gaat er veel kwaliteit verloren. Het zijn slimme mensen, die graag willen werken en mee willen doen in onze maatschappij. Maak er gebruik van."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.