Laptop van Utrechtse studente gestolen in beveiligingsrij van vliegveld

UTRECHT - Het is waarschijnlijk wel eens door iedereens hoofd gegaan die door de security check moest op een vliegveld: de angst dat je door de controle heen bent en dat aan de andere kant je spullen zijn gestolen. Het overkwam de Utrechtse studente Fernanda Ardiles op London City Airport. Haar peperdure Macbook Air werd onder de neus van de beveiligers ontvreemd.
Ardiles wilde na een familiebezoek tijdens Pasen vanaf London City Airport terugvliegen naar Nederland toen haar Macbook bij de security check verdween. Terwijl de studente nog stond te wachten om gefouilleerd te worden, was haar laptop al door de controle heen. Aan de andere kant van de controlezone ging een man er met de laptop vandoor.
De Utrechtse studeert economie aan de Universiteit Utrecht. In het Engels legt ze aan RTV Utrecht uit dat de man die de laptop heeft gestolen nog brutaler bleek te zijn dan de diefstal al deed vermoeden. De studente liet na de diefstal namelijk de laptop van een afstand blokkeren en zette er een tekst op waarin een beloning werd beloofd voor de terugkeer van de computer. Daarop ontving ze een email van iemand die deed alsof hij de laptop had gevonden en die de beloning wel wilde innen. Daarna viel het stil. Uiteindelijk bleek de naam en adres van die persoon verzonnen. Vermoedelijk ging het om de dief.
De kansen dat de laptop ooit terug zal komen, lijken dus met de dag kleiner te worden. Vooral omdat London City Airport niet veel werk lijkt te maken van de zaak. Het vliegveld heeft beelden van de diefstal maar wil die uit privacy-overwegingen alleen met de politie delen. En aangezien de diefstal op het vliegveld plaatsvond, is de kans groot dat de dader, letterlijk en figuurlijk, is gevlogen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.