Stichtse Vecht neemt alvast maatregelen tegen eikenprocessierups

STICHTSE VECHT - Gemeente Stichtse Vecht is weer alert op de eikenprocessierups. Hoewel de rupsen nu geen overlast veroorzaken probeert de gemeente al wel maatregelen te nemen.
De gemeente houdt bij waar de rups voorkomt. Als er rupsen worden ontdekt, komt er een rood-wit lint om de boom. Nesten in bomen bij fietspaden of speelplaatsen worden elke twee tot vier weken weggehaald. Mensen die de rups in hun eigen tuin tegenkomen adviseert de gemeente om een gespecialiseerd bedrijf in te huren.
De eikenprocessierups krijgt vanaf mei z'n haren en die zorgen bij mensen voor jeuk, huiduitslag en irritatie aan ogen. Door nu te starten met de controle op de rupsen hoopt Stichtse Vecht problemen voor te zijn. Na dit jaar kijkt de gemeente of er mogelijkheden zijn om de eikenprocessie in de toekomst helemaal te kunnen voorkomen.
In Soest begon de gemeente deze week met het nemen van preventieve maatregelen tegen de eikenprocessierups. Gemeentelijke eikenbomen worden met een biologisch middel bespoten waardoor de rups uitdroogt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.