CDA Oudewater buitenspel bij coalitievorming: "zeer kwalijke manier van doen"

OUDEWATER - Het CDA Oudewater is zwaar teleurgesteld over de beslissing van VVDenD66 om de coalitiebesprekingen te staken. De partij VVDenD66 liet vanmiddag weten de samenwerking niet langer te zien zitten.
"Een zeer kwalijke manier van doen in de politiek", aldus CDA-fractievoorzitter Judith de Vor. Het CDA vernam vanmiddag dat de VVDenD66 haar pijlen op een samenwerking met de Onafhankelijken en de samenwerkende fracties van ChristenUnie-SGP richt. En dat terwijl de gesprekken tussen het CDA en VVDenD66 al in een vergevorderd stadium waren.
Het CDA zegt de VVDenD66 veel ruimte te hebben gegeven om hun achterban van een samenwerking te overtuigen. "Kennelijk hebben zij deze ruimte aangegrepen om achter onze rug met andere overlegpartners te praten."
Dat het CDA nu buitenspel staat is een enorme domper voor de partij. Zij wonnen afgelopen verkiezingen twee zetels en werden met zes zetels de grootste van Oudewater.
Volgens De Vor is de coalitievorming nog geen gelopen race. "Wij hebben er alles aan willen doen om het toch al niet zo positieve imago van de plaatselijke politiek te verbeteren. Dat zijn wij ook aan al die mensen verplicht die ons daarvoor tijdens de verkiezingen hebben beloond. Daar gaan wij ook mee door."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.