Grote uitslaande brand verwoest voormalige sporthal Amersfoort

© AS Media
AMERSFOORT - Sporthal Schuilenburg aan de Leonorehof in Amersfoort is vannacht verwoest door brand. Het is niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan.
Het vuur brak rond 02.00 uur uit in de voormalige sporthal. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog uit het pand. De brand veroorzaakte ook veel rookoverlast. Buurtbewoners kregen het advies ramen en deuren te sluiten. Ook werd een afrit van de A28 afgesloten vanwege de rook.

ASBEST

In het pand zat asbest, maar volgens de brandweer is de kankerverwekkende stof niet vrijgekomen bij de brand. Omdat het pand wordt afgebroken, had een aannemer al in beeld gebracht waar de asbest zit. Een deel van de asbest was ook al verwijderd.
Rond 07.00 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Rond 10.00 moesten de brandweerlieden nog weer eventjes terug naar het gebouw om na te blussen. Inmiddels zijn ze weer vertrokken.

SPORTHAL ZOU GESLOOPT WORDEN

De sporthal stond sinds half april leeg en zou binnenkort gesloopt worden. Sportclubs zijn eerder al verhuisd naar het onlangs geopende sportcomplex Amerena.
Op de plek van sporthal Schuilenburg, komt nieuwbouw.
© AS Media
© AS Media
© AS Media

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.