Werkgevers streekvervoer willen opnieuw praten met vakbonden

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - De werkgevers in het streekvervoer willen opnieuw met de vakbonden om tafel om tot een nieuwe cao te komen.
De voorzitter van de brancheorganisatie Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer, heeft gisteren de vakbonden CNV en FNV een uitnodiging gestuurd. Daarin schrijft hij dat de werkgevers met name willen praten over het tempo van loonsverhogingen en over hoe het vertrouwen kan worden vergroot dat gemaakte afspraken over de werkdruk in de praktijk goed worden uitgevoerd.
STAKING
Afgelopen maandag en dinsdag was er een grote landelijke staking in het streekvervoer. Ook de Utrechtse stadsbussen en regionale treinen die niet van de NS zijn, reden daardoor niet. De vakbonden wilden met de actie druk uitoefenen op de werkgevers. Ze vinden dat de lonen omhoog moeten en de werkdruk omlaag.
Voor komende dinsdag staat een volgende een staking gepland. Buschauffeurs in Utrecht, Twente en de regio Arnhem/Nijmegen willen dan opnieuw het werk neerleggen. Als de werkgevers en bonden niet tot een akkoord komen, volgen meer regionale stakingen, waarschuwden de bonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.