Eindelijk oplossing voor wateroverlast bij skatepark De Yard

UTRECHT - De wateroverlast, waar het Utrechtse skatepark De Yard na elke regenbui last van had, lijkt eindelijk voorbij. Door het aanleggen van putten loopt het water nu een stuk sneller weg.
Het park bij Utrecht Centraal werd twee jaar geleden in gebruik genomen, maar de skaters kampten vanaf het begin continu met waterproblemen, waardoor het park blank stond. Daar is nu verandering in gekomen. "Met hulp van het KNHM, Arcadis Nederland en aannemer Wallaard is het ons gelukt om De Yard voor de zomer droog te krijgen!", laten ze weten via Facebook. Met behulp van trekkers en bezems zijn de grootste plassen binnen 48 uur verdwenen, en "is op het terrein prima te skaten".
Hoelang de sporters van hun watervrije plekje kunnen genieten, is nog wel onduidelijk. Het skatepark moet ooit een keer verhuizen, omdat er plannen zijn voor een woonwijk. "We hopen dat de Yard nog zo lang mogelijk kan blijven staan, in ieder geval tot en met het einde van volgend jaar. We zullen ons best doen dit zo lang mogelijk te verlengen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.