Veenendaal roept hulp burgers in bij zoektocht naar nieuwe burgemeester

VEENENDAAL - De gemeenteraad van Veenendaal heeft in overleg met de commissaris van de Koning Utrecht het proces tot het werven van een burgemeester gestart. Ook inwoners kunnen doorgeven aan welke eigenschappen hun toekomstige burgemeester moet voldoen.
Moet de nieuwe burgemeester van Veenendaal een 'enthousiaste vernieuwer' of juist een 'stabiele factor' zijn? 'Zichtbaar aanwezig' of liever 'betrokken op de achtergrond'? Door middel van een vragenlijst op Mijnburgemeester.nl kunnen inwoners van Veenendaal een voorkeur doorgeven.
De komende weken gaan fractievoorzitters aan de slag met het opstellen van een profielschets. De vragenlijst kan ook zonder postcode verzonden worden en kan in principe dus door iedereen worden ingevuld. "Omdat instellingen en ondernemers die nauw bij Veenendaal betrokken zijn ook moeten kunnen stemmen, hebben we de lijst niet afgeschermd", legt woordvoerder Krijn Weeda uit.
De tool wordt vooral ter indicatie gebruikt. "Inwoners kunnen ook de fractieleiders aanspreken, over hoe zij de nieuwe burgemeester voor zich zien", aldus Weeda uit. De vragenlijst kan tot 16 mei worden ingevuld. De raad hoopt de profielschets in juni af te hebben, zodat de vacature nog voor de zomer de deur uit kan.
Piet Zoon is op dit moment waarnemend burgemeester van Veenendaal, na het vertrek van Wouter Kolff in september 2017.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.