Omstreden natuurgenezeres uit Kockengen blijft vastzitten

KOCKENGEN - Natuurgenezeres Sara Glatt blijft in voorlopige hechtenis. De 58-jarige vrouw uit Kockengen zit al een jaar vast op verdenking van doodslag.
Glatt zou samen met medeverdachte Tom B. uit Ierland klanten de schadelijke stof ibogaïne hebben toegediend. Een Zweedse cliënte van Glatt overleed vorig jaar in Kockengen, mogelijk nadat ze ibogaïne toegediend had gekregen. De verdachte had een verzoek gedaan om de inhoudelijke behandeling van de zaak in vrijheid af te wachten, maar de rechtbank bepaalde vanmiddag dat ze in de cel blijft.

GETUIGEN

Volgens Glatt kan de verslaafde Zweedse zich het middel zelf hebben toegediend, omdat de eigenaar van de bed and breakfast waar het gebeurde eveneens ibogaïne gebruikte. Tom B. is echter nog altijd spoorloos.
Hoewel de genezeres zegt helemaal niet aanwezig te zijn geweest op de noodlottige dag, blijkt volgens het OM uit verhoren van andere getuigen dat de behandeling met ibogaïne altijd in haar aanwezigheid plaatsvond en dat ze daarbij haar patiënten niet monitorde of waarschuwde.
Het OM wil nog altijd drie getuigen in Zweden horen en heeft in dat land ook twee andere getuigen gevonden die zeggen door Glatt behandeld te zijn. Dat gebeurt waarschijnlijk nog deze maand.

EERDERE GEVALLEN

De Kockengense was eerder al in opspraak geraakt nadat een cliënt van haar een hartaanval had gehad. De Belgische man raakte
. Een andere cliënt liep in psychotische toestand
. De man werd geschept door een truck en overleed. In die laatste zaak kon niet bewezen worden dat Glatt blaam trof.
De volgende regiezitting staat gepland voor dinsdag 17 juli.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.