Veel verwarring bij reizigers door busstaking

PROVINCIE UTRECHT - "Rijdt mijn bus nou wel of juist niet?" Dat is de vraag bij veel reizigers vanochtend in onze regio door de geplande staking van de vakbonden.
Daardoor rijden de meeste bussen van U-OV niet, maar een klein aantal ook wel, in een aangepaste dienstregeling. En dat zorgt bij reizigers voor verwarring.
Chiara vraagt zich op Twitter bijvoorbeeld af of haar bus rijdt. En ze is niet de enige. Op Twitter zijn honderden reacties te vinden van reizigers die niet weten of hun bus rijdt.
Die ene bus die vandaag wél door Utrecht rijdt en die mijn zoon en ik écht moesten hebben bleek tien minuten te vroeg bij de halte te zijn. En ik niet.
Een gefrustreerde reiziger op Twitter
Ook Nynke heeft pech. Zij schrijft op Twitter over haar avontuur in het openbaar vervoer vanochtend. "Die ene bus die vandaag wél door Utrecht rijdt en die mijn zoon en ik écht moesten hebben bleek tien minuten te vroeg bij de halte te zijn. En ik niet." U-OV reageert: "De bussen rijden helaas (nog) niet volgens dienstregeling."
Ook Noémie heeft geen idee waar ze aan toe is. Ze vraagt het vervoersbedrijf om advies, waarvan ze haar voorzien:
Hoewel de bussen dus staken, zijn de mensen van de communicatie-afdeling van U-OV overduidelijk aanwezig. Daarover grappen ze ook zelf online:
We doen ons uiterste best een overzicht van de bussen die wel rijden kloppend te houden. Je vindt het hier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.