Laatste eerbetoon aan instructeur Henk: lesauto's in rouwstoet naar Leusden

© AS Media
AMERSFOORT - In Crematorium Amersfoort in Leusden is vandaag afscheid genomen van Henk Reinink, de rij-instructeur die vorige week om het leven kwam bij een botsing met een trein in Bussum. Collega's zijn in een rouwstoet naar het uitvaartcentrum gereden.
Ongeveer veertig rij-instructeurs reden vanuit Eemnes naar het crematorium op de Dodeweg. Alle lesauto's hadden een zwart-wit rouwvlaggetje. De collega's vormden in Leusden een erehaag voor Henk.
Amersfoorter Henk (66) kwam vorige week dinsdag om het leven op een spoorwegovergang vlakbij station Naarden-Bussum. Hij gaf les aan een 18-jarige leerlinge toen de auto tot stilstand kwam op het spoor. Om onduidelijke redenen lukte het niet de auto weer te starten. De tiener wist op tijd weg te komen, maar Henk zat nog in de auto toen die werd geramd door een intercity. De instructeur overleed ter plekke.
Zijn dood heeft veel losgemaakt. De brancheorganisatie van rijschoolhouders benadrukt de populairiteit van Henk Reinink. Op social media kwamen veel steunbetuigingen binnen voor zijn nabestaanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.