RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Petitie tegen 'foeilelijk' shirt van FC Utrecht

1/2
UTRECHT - Fans van FC Utrecht zijn niet blij met het nieuwe shirt. Het witte vlak op de voorkant waarop de naam van sponsor Zorg van de Zaak staat afgebeeld is 'foeilelijk', vindt fan Rodney Bouwhuizen.

Fan Rodney Bouwhuizen over het 'lelijke' shirt


Hij is een online petitie gestart en die is in een kleine 24 uur ruim duizend keer getekend. "Dit ziet er niet uit, toch", zegt Bouwhuizen. "De club, sponsor en kledingleverancier houden zich tot op heden angstvallig stil."Al jarenlang heeft FC Utrecht een diagonaal shirt. De ene kant is wit, de andere rood: gelijk aan de stadskleuren van Utrecht. Door het witte vlak is van de mooie diagonale lijn weinig meer over, vinden veel fans. Het nieuwe shirt werd afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo gepresenteerd en zal volgend seizoen het vaste thuisshirt worden.

Onder de hashtag #WijzigDatShirt uiten veel FC Utrecht-fans op social media hun onvrede over het shirt.De supportersvereniging laat weten dat er overleg is geweest met de club over het ontwerp. De fans hebben vooral gepleit voor de terugkeer van een diagonale lijn aan de voorkant van het shirt. Daar is gehoor aan gegeven. "Alleen wil de sponsor goed zichtbaar zijn en is daarom voor dit ontwerp gekozen".

Creatieve fans hebben wat knip- en plakwerk gedaan in Photoshop en zetten alternatieve ontwerpen op social media. Die krijgen veel bijval.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht