Hangmatten om "Utrecht een stukje chiller te maken", maar gemeente protesteert

UTRECHT - De initiatiefnemers van Pop Up Hangplek zagen het al helemaal zitten. Op een warme dag als deze hangmatten ophangen in parken en pleinen, om zo Utrecht "een stukje chiller" te maken. Ze wonnen er zelfs een prijs mee. Maar de gemeente gooit roet in het eten.
Volgens de gemeente is het geen goed idee om de hangmatten aan bomen op te hangen, omdat de bomen dan kapot kunnen gaan. Arjan Visscher, initiatiefnemer van Pop Up Hangplek begrijpt daar niets van. "We spijkeren en schroeven niets in de bomen. Bovendien is het nogal krom dat kabels en verlichting permanent in de bomen hangen, terwijl een hangmat ophangen voor ongeveer twee uur ineens schadelijk zou zijn?"
Eerder won de organisatie 1.000 euro van Awesome Utrecht. Met dat geld werden de hangmatten besteld om deze zomer een "pop-up hangparadijs" te creëren in de Utrechtse parken.

VRIJWILLIG

De organisatie heeft er absoluut geen commercieel belang bij, benadrukt Visscher. "We vragen geen ventvergunning aan om dingen te verkopen en doen dit allemaal op vrijwillige basis. We hopen de politiek te bereiken om dit beleid te veranderen. Misschien moeten de ambtenaren ook eens in de hangmat, zodat ze iets relaxter worden."

Hangmatten om "Utrecht een stukje chiller te maken", maar gemeente protesteert

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.