Veel schade bij brand in basisschool Houten: "Het is een nachtmerrie"

HOUTEN - Leerlingen van de Montessorischool in Houten hoeven vandaag niet naar school. In het pand aan de Vikingenpoort woedde afgelopen nacht korte tijd brand in een lokaal aan de voorkant. De schade in het gebouw is groot.
Het vuur werd ontdekt door politieagenten. De brandweer was snel ter plekke en kon voorkomen dat de brand zich verder in het gebouw, waar ook een kinderopvang zit, uitbreidde. "Maar alles zit onder het roet", vertelt locatiecoördinator Trudy Knaap aan RTV Utrecht. "Ook de kamers en lokalen die dicht waren. Ik ben net even binnengeweest en het is echt vreselijk."

PLAATS DELICT

Vermoedelijk is de brand aangestoken. "Er is een ruit ingeslagen, dus dat is het plaats delict", aldus Knaap. "De politie onderzoekt nu wat er precies is gebeurd. Ondertussen ben ik de ouders van alle 150 leerlingen aan het bellen, dat hun kinderen vandaag thuis kunnen blijven."
Een speciaal themafeestje om de verjaardag van de leerkrachten te vieren, gaat "letterlijk in rook op". "We hadden een Amerikaanse fuif en alles was al klaargezet", vertelt een juf. "Ook onze podiumdelen, die we gebruiken voor optredens, zijn onbruikbaar geworden. Echt balen."

NACHTMERRIE

Dat vinden de leerlingen, die toch per ongeluk naar school zijn gekomen, ook. "Ik had liever wel les gehad vandaag", vertelt een van hen. "Want vandaag was eigenlijk wel een leuke dag, met dat feestje en zo. Dan hoefden we ook niet zoveel te werken."
Ook locatiecoördinator Knaap is aangeslagen door de brand. "Dit is echt m'n ergste nachtmerrie, je hoopt niet dat dit ooit gebeurt", vertelt ze. "We gaan er maar het beste van maken. Eerst schoonmaken en dan maar hopen dat de rest van de schade meevalt."

Veel schade bij brand in basisschool Houten
Veel schade bij brand in basisschool Houten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.