Marinier Wouter ziet Vlissingen wél zitten en koopt er een huis

© Omroep Zeeland
DOORN - Het is een opmerkelijke stap in een tijd dat veel mariniers protesteren tegen de verhuizing van de marinierskazerne in Doorn naar Vlissingen. Marinier Wouter ziet Vlissingen wél zitten en heeft er een huis gekocht, meldt Omroep Zeeland.
Marinier Wouter had de afgelopen twee weken vakantie om te klussen in zijn nieuwe huis in Vlissingen. "Omdat er plannen zijn gemaakt om de marinierskazerne te verhuizen naar Vlissingen, heb ik besloten om hier een huis te kopen." Daarmee is hij voor zover bekend de eerste marinier die zich in Vlissingen vestigt, nadat werd besloten dat de mariniers in 2022 van Doorn naar Vlissingen verhuizen.
Wouter woont nu nog bij zijn ouders in Zoutelande. Iedere zondagavond rijdt hij naar de kazerne in Doorn, een reis van ruim twee uur. Doordeweeks slaapt hij in de kazerne. Als de kazerne in Vlissingen zijn deuren opent, doet Wouter er nog maar tien minuten over om op zijn werk te komen. En hij kan dan gewoon thuis slapen.
Je ziet nu dat er toch ook mensen zijn die positief denken!
Vader Leo van marinier Wouter
Bij het klussen krijgt Wouter hulp van zijn vader Leo: "We gingen er min of meer vanuit dat het allemaal rond was. Dat werd ook aan alle kanten bevestigd. Maar na het kopen van het huis kwam er een heleboel negativiteit om de hoek kijken. Nou, je ziet nu dat er toch ook mensen zijn die positief denken en een huis kopen in de hoop dat de kazerne toch wel naar Zeeland komt", zegt hij tegen Omroep Zeeland.

OPDRACHT

Defensie heeft laten weten dat de plannen voor een kazerne in Vlissingen nog niet definitief zijn. Pas als een bedrijf de opdracht heeft gekregen om de nieuwe kazerne te bouwen, is het zogenoemde point of no return gepasseerd, schreef staatssecretaris Barbara Visser onlangs in een brief aan de Tweede Kamer.
De vader van Wouter zit nog vol vertrouwen in een goede afloop: "Wacht maar tot ze hier zijn! Dan willen ze niet meer weg!" Eerder bleek uit een enquête dat veel mariniers echter niet zitten te wachten op een verhuizing.