College-akkoord in Soest, ervaren wethouder komt over uit Veenendaal

SOEST - De vier onderhandelende partijen in Soest hebben een college-akkoord gesloten. Gemeentebelangen Groen Soest (GGS), VVD, D66 en combinatiepartij CU-SGP zijn eruit. 15 mei debatteert de gemeenteraad over het coalitieakkoord. Een dag later moeten dan de nieuwe wethouders benoemd worden.
Alle partijen leveren een wethouder, vier in totaal dus. Opvallendste naam is Nermina Kundic. Zij was de afgelopen jaren wethouder in Veenendaal en bij de vorige verkiezingen nog lijsttrekker in die gemeente namens D66. "Ik wil graag aan de slag om van Soest een nog mooiere plaats te maken", zegt ze. "Waar iedereen kansen krijgt om zich te ontwikkelen en waar we zuinig zijn op onze natuur, cultuur en erfgoed."
De andere wethouders zijn Aukje Treep-Hoeckel (GGS), Liesa van Aalst-Veldman (VVD) en Harrie Dijkhuizen (CU-SGP). Het is voor het eerst dat de christelijke combinatiepartij in het college van Soest komt.
De college-onderhandelingen leken in eerste instantie een moeilijke opgave vanwege de versnipperde politiek in Soest. In de gemeenteraad (29 zetels) zitten maar liefst twaalf partijen. De vier nieuwe coalitiepartijen hebben met zestien zetels een meerderheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.