Man rijdt tegen muur bij vlucht voor politie

© Michiel van Beers
UTRECHT - Een man is vannacht met zijn auto gecrasht tegen een gebouw toen hij probeerde te vluchten voor de politie.
De man werd vannacht rond 01.15 gezien toen hij met hoge snelheid richting het 5 Mei plein ging. Daar reed hij vervolgens door rood. Agenten wilden de man tot stoppen dwingen en achtervolgden hem via de Beneluxlaan en de Amerikalaan.
Op de Amerikalaan kwam een tweede politiewagen vanuit tegenovergestelde richting om te assisteren. De bestuurder van de auto wilde echter nog steeds niet stoppen en reed in plaats daarvan recht op de politieauto af. Volgens de politie kon de agent in de wagen nog maar net een aanrijding voorkomen.
Via de Marco Pololaan reed de man verder de Jan Cornelisz Maylaan op. Daar verloor hij in een bocht de macht over het stuur, ramde een fietsenrek en kwam tegen een muur tot stilstand. Hij rende vervolgens weg in de richting van de Columbuslaan. Agenten gingen er nog achteraan, maar de man wist te ontkomen. Ook een zoektocht met een helikopter leverde niets op.
De politie zegt te weten wie het is en gaat ervanuit dat de man alsnog aangehouden wordt. Waarom de man ervandoor ging, is nog niet duidelijk. De agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Man rijdt tegen muur bij vlucht voor politie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.