RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Automobiliste jaagt zwaan van snelweg: "Gelukkig hoefde ik 'm niet te vangen"

1/2
HOUTEN -

Op de A27 bij Houten is vanmiddag een file ontstaan door een zwaan op de weg. "We zitten met samen geknepen billetjes te kijken naar deze mooie witte zwaan", schreef Rijkswaterstaat op Twitter.

Al snel ontstond er een file van enkele kilometers. Er werd hulp gestuurd naar de snelweg maar dat bleek overbodig. Een automobiliste wist de zwaan met een deken weg te jagen.


WEL VAKER EEN ZWAAN VASTGEHAD

Laura Ruys kwam toevallig voorbij rijden. "We dachten eigenlijk dat er een ongeluk was gebeurd", zegt ze. Maar toen ze door had dat het om een zwaan ging, besloot ze te helpen. "Ik ben dierenarts en mijn vriend werkt ook binnen de diergeneeskunde dus wij hebben wel vaker een zwaan vastgehad."

De twee zetten hun auto aan de kant. "Ik heb altijd een oude slaapzak in mijn auto liggen", zegt Ruys. "Dus ik dacht die kan ik wel om de zwaan heen slaan. Dan heb je toch een beetje bescherming tegen de kop en vleugels."


ZWAAN SLAAT VLEUGELS UIT

Maar de klus bleek makkelijker dan gedacht. "Ik liep op 'm af en toen begon ie toch een stukje te lopen en te rennen. En toen steeg ie gewoon op. Of ie nou gewond was, kon ik niet zien. Hij liep niet kreupel en kon goed vliegen."

Waarom de zwaan nou uitgerekend de A27 uitkoos voor een wandeling, is niet duidelijk. In de buurt is wel water en het is broedseizoen, maar dat is volgens Ruys niet een reden om dan maar op de snelweg te gaan staan.


HELEMAAL MOOI

Ze is blij dat het avontuur goed afliep. "Het is misschien maar goed dat ik 'm niet echt hoefde te vangen, dat was nog een soort slapstick geworden denk ik. Maar dit was helemaal mooi. En dan die foto van Rijkswaterstaat erbij met die zwaan die in de verte verdwijnt. Dat vond ik toch wel humor."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -