Utrechter met spierziekte haalt 54.000 euro op met wandeltocht

UTRECHT - Remco Roovers is gisteren teruggekomen van een indrukwekkende wandeltocht. De Utrechter heeft er een 800 kilometer lange wandeling van de Franse grens naar Santiago de Compostella in Spanje op zitten. Roovers maakte de wandeling om geld op te halen voor de spierziekte Myotone Dystrofie (MD) waaraan hij lijdt en dat is gelukt: hij haalde meer dan 54.000 euro op.
Het geld is ingezameld via het Prinses Beatrixfonds en zal worden gebruikt voor onderzoek naar MD. Zo wil Roovers zijn steentje bijdragen aan het bestrijden van de erfelijke ziekte waar zijn moeder en opa aan overleden en waar ook zijn broer aan lijdt.
Roovers kijkt naast een succesvolle inzamelingsactie ook terug op een mooi maar af en toe ook erg zwaar avontuur dat 35 dagen duurde. Zo was er de dag dat hij tijdens de hoogste klim van de tocht overvallen werd door een sneeuwstorm. "Die ochtend was het nog mooi weer en zat ik op te scheppen dat het meeviel, die klim. Dat werd later dus wel even anders."
Gelukkig waren er ook mooie momenten die Roovers naar eigen zeggen nooit zal vergeten, zoals hij toen hij bij een emotionele aankomst in Santiage de Compostella werd opgewacht door zijn broer die, vanwege zijn ziekte, in een rolstoel zit.
Roovers heeft naar eigen zeggen veel geleerd tijdens zijn wandeltocht en heeft dan ook een duidelijke boodschap aan iedereen die met de ziekte worstelt: "Word niet je diagnose. Haal eruit wat er in zit. Natuurlijk is het heel fijn dat ik ondanks mijn ziekte nog zo'n tocht kan maken. Ik weet niet of ik over tien jaar nog zo'n wandeling zou kunnen maken, daarom doe ik het nu. Pluk de dag!"

Remco Roovers over zijn inzamelingsactie voor de spierziekte Myotone Dystrofie (MD)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.