OM wil dat minderjarige straatrover heropvoeding krijgt

AMERSFOORT - Een flinke aanpak met heropvoeding en bijvoorbeeld agressietraining. Dat moet een 16-jarige jongen uit Maarsbergen weer op het rechte pad brengen, meent het Openbaar Ministerie.
De jongen verscheen vandaag voor de rechtbank vanwege berovingen en mishandeling. Zo heeft hij volgens het Openbaar Ministerie in november twee mensen beroofd van hun jassen, sigaretten en geld. Hij stompte de slachtoffers daarbij ook en zei dat ze levend begraven zouden worden als ze aangifte deden.
In een ander geval zou hij iemand op straat mishandeld hebben en bij een derde geval hield hij zijn hond niet genoeg op afstand, waardoor de pitbull iemand in z'n been beet.
Het Openbaar Ministerie zei daarom vandaag dat de jongen een gedragsbeïnvloedende maatregel opgelegd moet krijgen. Dat betekent dat hij een heropvoeding krijgt. Ook wil het OM dat hij een jaar geplaatst wordt bij jeugdzorginstelling Valkenheide en dat hij behandeld wordt. De rechtbank bepaalt binnenkort wat er met de jongen moet gebeuren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.