D66: "Geen gratis parkeren bij Kinepolis Jaarbeurs"

UTRECHT - De Utrechtse D66 wil dat de gemeente ingrijpt bij Kinepolis Jaarbeurs. Die biedt sinds begin deze maand gratis parkeren aan en dat is tegen het zere been van een meerderheid in de Utrechtse raad.
De bezoekers van Kinepolis beklaagden zich dagelijks bij de bioscoop over de hoge parkeertarieven. Automobilisten parkeren op het terrein van de Jaarbeurs en dat kostte 8 euro per keer. Sinds 1 mei is parkeren gratis. Bezoekers kunnen nu hun parkeerkaart laten afstempelen bij de kassa van de bioscoop, waarna ze gratis kunnen uitrijden.
D66 in Utrecht maakt zich boos over de actie van Kinepolis. De partij stelt vragen aan de wethouder. Jelmer Schreuder: "Kinepolis is gelegen op een van de best bereikbare plekken in Utrecht voor bezoek met fiets en OV. Het is te betreuren dat Kinepolis nu inzet op het aantrekken van meer auto's naar deze plek in de stad. Een plek die direct naast de Graadt van Roggenweg ligt, waar extra maatregelen voor het gezonder maken van de lucht noodzakelijk zijn."
GroenLinks en de Partij voor de Dieren steunen de D66. De partijen willen dat de wethouder ingrijpt en er voor zorgt dat de bezoekers van de bioscoop in het vervolg met de fiets of het OV komen. Schreuder: "We wachten eerst af wat de antwoorden van wethouder Lot van Hooijdonk en Kinepolis zijn. Ik wil nog niet vooruit lopen op eventuele stappen om het autoverkeer daadwerkelijk te ontmoedigen."
De bioscoop wil met de actie klagende bezoekers tegemoet komen. Marjolein Theunissen van Kinepolis: "Wij luisteren goed naar onze bezoekers en doen er alles aan hen een ultieme filmbeleving te bezorgen. Daar hoort ook de bereikbaarheid van de bioscoop bij, voor zowel de mobiele als de minder valide gebruiker. Kinepolis Jaarbeurs is al goed bereikbaar te voet, per fiets en met het openbaar vervoer. Door het parkeren gratis te maken, is ook de drempel van het parkeren weggenomen."
D66 wil dat wethouder Van Hooijdonk contact opneemt met de bioscoop. Kinepolis laat weten dat telefoontje af te wachten. De bioscoop zegt dat ze ook voor mensen met een handicap goed bereikbaar willen zijn: "Wij geven hiermee gehoor aan de uitdrukkelijke wens van onze bezoekers die dagelijks hun onvrede over het parkeertarief aan de bioscoop terugkoppelden. Het is zeker niet onze bedoeling om met deze actie het autoverkeer in de stad te stimuleren. We willen alleen beter bereikbaar zijn voor onze valide en minder valide bezoeker."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.