Wethouder erkent: bonnenregen Oudkerkhof door onduidelijke inrichting

© André van Schie
UTRECHT - Op het Oudkerkhof in Utrecht zijn in een half jaar 242 bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren. Dat staat in een schril contrast tot het half jaar daarvoor. Toen waren er slechts 14 bonnen.
Na vragen van de VVD en de PvdA geeft wethouder Lot van Hooijdonk toe dat de bonnenregen is veroorzaakt door de herindeling van het Oudkerkhof. Door die herindeling is het voor weggebruikers volstrekt onduidelijk waar ze wel en waar ze niet mogen parkeren. De wethouder zegt tegen de gemeenteraad: "We delen de mening dat inrichting van de straat helderder kan".
Ondernemers en bewoners van de straat trokken bij de politiek aan de bel. Raadslid André van Schie ging met zijn camera op pad en legde de gekke situaties vast.
Het Oudkerkhof is vorig jaar heringericht. De wethouder zegt nu dat het project nog niet klaar is: "De huidige inrichting van het Oudkerkhof is nog niet volledig uitgevoerd. In de eindsituatie ontstaat een meer logische indeling van de straat".

TIJDELIJKE MAATREGELEN

De gemeente gaat intussen wel tijdelijke maatregelen nemen. "We gaan oneigenlijk gebruik van 'open ruimtes' tegen door het plaatsen van objecten. We kiezen voor objecten die bijdragen aan een prettig gebruik van de straat zoals zitelementen of boombakken. We gaan de parkeervakken duidelijker aangeven. Nu zijn alleen de hoeken van de parkeervakken met witte stenen aangeduid. We gaan meer witte stenen om het parkeervak aanbrengen en brengen daarnaast een "P" markering in het vak aan."
Raadslid André van Schie is tevreden met de antwoorden. Hij zegt: "Dit had de gemeente veel eerder kunnen bedenken. De gemeente kan die bonnen niet intrekken. Maar ik kan me goed voorstellen dat gedupeerde automobilisten bezwaar gaan aantekenen tegen hun bekeuring nu de gemeente toegeeft dat de situatie onduidelijk is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.