"Herdenk de Churchill-doden" ging over bombardementen en Bengalen

UTRECHT - De man die vorige week op 4 mei een vliegtuigje inhuurde om boven Utrecht en de Dam te vliegen met de tekst "Herdenk ook de Churchill-doden" wilde zo kritiek leveren op de Engelse staatsman. Het AD sprak de 66-jarige Schiedammer.
De man vertelt in het interview met het dagblad dat hij tegen de heldenverering van Churchill is. Hij wil een discussie over de rol van de Engelsman bij de bombardementen op Duitse burgers en de hongersnood in de Britse Bengalen. Om die reden schrijft hij ook al jaren brieven aan gemeenten om vooral geen straten naar Churchill te vernoemen.
Het vliegtuigje met de tekst "Herdenk ook de Churchill-doden" trok de nodige bekijks toen het over Utrecht vloog op 4 mei. Het toestel maakte die dag een tocht langs Den Bosch, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Onderweg vloog het vliegtuig ook over de Dam. Daar kon de Schiedammer hem nog net zien overvliegen voor hij korte tijd later werd gearresteerd omdat hij, in stilte, tijdens de Dodenherdenking een bord omhoog hield met de tekst "Churchill massamoordenaar".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.