Deze week in het nieuws: een 52-jarige fietser komt om en de massale ov-staking

PROVINCIE UTRECHT - Zoals elke week ook deze zaterdag weer een overzicht van de meest gelezen artikelen van de afgelopen week. Met deze keer: een dodelijk ongeval in Veenendaal, trams en bussen rijden niet door een staking en het Utrechtse Zandpad lijkt een probleemdossier te blijven.
Het best gelezen bericht kwam deze week uit Veenendaal en was meteen ook verdrietig nieuws. Een 52-jarige man kwam om het leven na een botsing met een motorscooter.
De Veenendaler fietste op De Weverij toen hij botste met de motorscooter. Er werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen, maar dat mocht niet baten. Het is onduidelijk hoe het met bestuurder van de motorscooter gaat.

ZANDPAD

De problemen rond het Nieuwe Zandpad blijven zich maar opstapelen. Nadat er eindelijk een nieuwe locatie is, is er niemand die het Nieuwe Zandpad wil bouwen en exploiteren.
Twee weken geleden trok de eerste kandidaat zich al terug en nu blijkt ook de laatste bouwer de risico's te groot te vinden. Kortom, een nieuwe plek voor raamprostitutie in Utrecht lijkt verder weg dan ooit.
De gemeente beseft zich dat er een hele lastige situatie is ontstaan. "Het college is zich ervan bewust dat deze ontwikkelingen niet bijdragen aan een gunstig klimaat voor de spoedige terugkeer van schone en transparante raamprostitutie in onze stad. Reguliere partijen als grote bouwers en banken zijn nog steeds niet bereid om zich in deze branche te begeven."
RTV Utrecht zette de ontwikkelingen rond het Nieuwe Zandpad in een overzicht. Bekijk de belangrijkste gebeurtenissen sinds de sluiting van de woonboten in onze tijdlijn.

STAKINGEN

Reizigers zaten er niet op te wachten, maar daar had het Utrechtse stads- en streekvervoer maling aan. Voor de tweede keer in korte tijd werd er deze week gestaakt. Vakbond FNV en streekvervoerder U-OV staan nog steeds lijnrecht tegenover elkaar.
Het lijkt erop dat het nog wel even kan duren voordat FNV en U-OV het eens worden. Tot het zover is, blijven de vakbonden hun leden oproepen het werk neer te leggen.
Reizigersorganisatie Rover is alle overlast voor de reiziger inmiddels flink zat. Volgens woordvoerder Chris Vonk was het nuttiger geweest als er werd gestaakt met "ludieke acties", zoals gratis rijden maar er was toch ook medeleven.
"We zijn het niet helemaal eens met hoe de staking wordt gevoerd, maar hebben zeker wel begrip voor de chauffeurs, die steeds meer in de knel komen te zitten doordat er ontzettend wordt geknepen in de rij- en rusttijd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.