Bewoners beschoten huis in Vreeswijk keren terug in woning

VREESWIJK - De bewoners van een woning in Vreeswijk die enkele maanden geleden werd beschoten, keren morgen terug naar hun huis. De burgemeester van Nieuwegein, Frans Backhuijs, zorgt voor tijdelijk cameratoezicht in de straat en de directe omgeving.
In februari van dit jaar werd in een nacht een woning aan de Beatrixstraat in de Nieuwegeinse wijk Vreeswijk beschoten. Er waren drie mensen binnen, maar zij werden niet geraakt. Het politieonderzoek naar de zaak loopt nog. Kort na de beschieting werden er twee handgranaten voor de woning geplaatst.
Woningcorporatie Mitros wilde de woning ontruimen en startte een procedure om de bewoners niet terug te laten keren naar de woning vanwege "het belang van de omwonenden", bevestigt Mitros aan RTV Utrecht na berichtgeving op Pen.nl. Deze vordering werd door de rechter echter afgewezen.
De bewoners moesten na de beschieting voor drie maanden het huis uit en moeten zelf op zoek naar onderdak. "Het is in elk geval duidelijk dat zij iets aantrekken dat niet goed is", zei Backhuijs destijds.
In april van dit jaar werden er nog eens twee handgranaten gevonden bij een woning in de Margrietstraat, vlak bij de Beatrixstraat. Het is nog niet bekend of deze twee incidenten met elkaar in verband staan.

REACTIE BURGEMEESTER

Na de uitspraak van de rechter heeft de burgemeester besloten hebben om tijdelijk camera's in de Beatrixstraat en de directe omgeving te laten plaatsen, bevestigt de gemeente.
Backhuijs hoopt dat de rust snel terugkeert, laat hij weten aan RTV Utrecht. "Er is een situatie waarbij nog niet duidelijk is wat er precies speelt, maar het is natuurlijk niet goed als er wordt geschoten en er granaten voor de deur liggen. Ik wil naar een rustige en veilige wijk. Dat betekent dat nu de familie terugkeert, we zorgen dat er wat extra toezicht is. Van de politie, van onszelf en ondersteund door tijdelijk cameratoezicht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.