RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Tweeling uit Soest wil missverkiezing winnen

1/2
SOEST - Twee zussen uit Soest gaan het de jury van een missverkiezing heel moeilijk maken. De 16 jarige Demy en Kyara Balk zijn namelijk een tweeling. Ze strijden samen met twaalf andere meisjes uit de regio om de titel Miss Teen of Utrecht 2018.

Qua uiterlijk zijn de meisjes vrijwel gelijk. "Het is een twee-eiige tweeling, maar ze lijken verdomd veel op elkaar", legt hun vaderMichŤl Balk uit. "Ik ben benieuwd hoe de jury daar mee omgaat."

VERSCHIL

Ook de meiden zelf en hun vader kunnen niet kiezen wie van hen het mooiste is. "Dat laten we aan de jury over", reageert Demy lachend. Toch zijn er wel een paar dingen die de zussen van elkaar onderscheiden. "Demy is wat stoerder", vertelt Kyara. "En Kyara heeft een ronder gezicht", reageert Demy.

Uiteindelijk kunnen de meisjes niet allebei met de titel naar huis gaan. Er bestaat dus een kans dat slechts ťťn van hen de kroon draagt. "Ik zou Kyara echt aanmoedigen en steunen", reageert Demy. "Als Demy wint, dan gun ik het haar echt", vertelt Kyara. "Maar ik zou wel willen weten waarom de keuze op haar is gevallen."

MISS TEEN OF UTRECHT

Gelukkig hoeft de jury niet alleen te beslissen op basis van het uiterlijk. De kandidaten moeten zichzelf ook presenteren. Volgens de missverkiezing zijn ze op zoek naar een 'krachtige jonge vrouw die straalt van binnen en daardoor ook van buiten'. Ook moet de miss houden van 'Beauty, Fashion, Social Media & Sports'.In totaal doen er veertien meisjes van 15 tot 18 jaar oud mee in de catagorie 'Teen'. Oudere deelnemers komen uit in de catagorie 'Beauty'. Een deel van de uitslag wordt bepaald door populariteit. De dames moeten binnen hun netwerk en via social media stemmen werven die uiteindelijk voor 20 procent meetellen in de beoordeling.

Op 27 mei is de finale en weten we wie de provincie Utrecht zal vertegenwoordigen bij de landelijke missverkiezing.

Tweeling uit Soest traint voor missverkiezing
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht